Jazz 2

JAZZDANS B 


16+ (2 jaar technische danservaring noodzakelijk. Deze ervaring kan opgedaan zijn in jazzdans A, maar ook in klassiek ballet of moderne dans.)

.

Jazz, de dans, is even experimenteel, vrij en vloeiend als jazz, de muziek. Het is fusion, het is inventief, het is uitbundig!

In de jazzdans lessen dansen we op de meest uiteenlopende muziekgenres: pop, funky jazz, rock, lyrisch, enz. Jazzdans combineert elementen van klassiek ballet en moderne dans met de huidige vormen van populaire dans. Deze elementen worden in de danstraining en choreografieën  gecombineerd met de authentieke jazzdans kenmerken, variërend van het isoleren van bepaalde lichaamsdelen tot het bewegen van het hele lichaam op de accenten van de muziek. De soepele en gesyncopeerde bewegingen van jazzdans gaan altijd over de uitvoering.

 

In Jazzdans B bouwen we verder op de basistechnieken die we reeds beheersen en gaan met meer uitdagend dansmateriaal aan de slag. Zowel de technische vaardigheden als de muzikaliteit van de dansers zullen groeien. Dit wordt allemaal verwerkt in toffe choreografieën die de dansers met veel plezier en gepaste trots laten zien in de DancePeople show aan het einde van het dansjaar.

Radio DancePeople 2016

DancePeople bekent kleur 2018

DancePeople doet de maskers af! 2022

DancePeople @ the movies 2017

A moment in time 2019